Vanhemmille

Partiotoimintaa johtavat Ivalossa ja Inarissa pääasiassa vapaaehtoiset aikuiset. Inarin seurakunnan nuorisotyöntekijä ohjaa muutamia ryhmiä työajallaan. Johtajia ja eri tehtävissä toimivia aikuisia tarvitaan mahdollistamaan lasten ja nuorten harrastus. Jos haluat aikuisena toimintaamme mukaan, ota rohkeasti yhteyttä johtajistoon. Pienikin apu on aina eteen päin!

• Ivalon kolon siivouksesta huolehtivat partiolaiset johtajineen. Kerran kuussa on kuitenkin tehtävä perusteellisempi siivous, ja tämä on ryhmä kerrallaan huoltajien tehtävä. 3-4 hengellä homma hoituu tunnissa. Kuukausisiivouksen ohjeet on kolon ilmoitustaululla (mm. imurointi, lattioiden ja tasojen luutuaminen, WC:n pesu, tekstiilien tuuletus).

• Alla on siivouskalenteri – huoltajien tehtävä on sopia keskenään (esim. ITUn facebookissa tai kololla) ketkä ja milloin siivouskeikalle lähdetään. Suositeltava ajankohta on arkena päivällä ennen ryhmien kokoontumisia tai pe-la-su mihin aikaan tahansa. Pyydä kolon avain ennakkoon oman ryhmäsi johtajalta.
  • ·         Tammikuu        Ykkösten huoltajat (1 lk tytöt ja pojat)
  • ·         Helmikuu          Ketunkäpälien huoltajat (2-3 lk tytöt)
  • ·         Maaliskuu         Sudentassujen huoltajat (4-6 lk pojat)
  • ·         Huhtikuu           Naalintassujen huoltajat (2-3 lk pojat)
  • ·         Toukokuu         Johtajisto

• Aikuisten lyhytaikaisia pestejä ovat esimerkiksi saunamajuri, kokki, leirimummo, apuohjaaja ja kipinämikkö. Vuoden mittaisia pestejä ovat puolestaan esimerkiksi jäsenrekisterinhoitajan, kalenterikanmanja-päällikön, kolovoudin, hallituksen jäsenen, taloudenhoitajan, toiminnatarkastajan, ryhmänjohtajan tai lippukunnanjohtajan tehtävät.
  • Lippukunnan toiminnasta vastaa hallitus, jota johtaa lippukunnanjohtaja. Hallitus ja lippukunnanjohtaja valitaan vuosittain keväällä pidettävässä vuosikokouksessa, jossa vahvistetaan myös toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Liite: