Partioasut ja -merkit

Partioasu
Yhtenäinen asu antaa partioliikkeelle omaleimaisen ilmeen. Se on tunnus, jolla osoitamme kuuluvamme yhteen. Nykyään partioasuun kuuluu vähintään partiopaita ja -huivi, siistit housut tai hame ja kengät. Lisäksi asuun voi kuulua esimerkiksi partiovyö, pillinaru ja partiopilli. Partiohuivia pidetään aina partiotapahtumissa. Koko partioasu puetaan yleensä juhlallisiin tilaisuuksiin, mutta partiopaitaa voi pitää myös vaikka kololla tai leirillä. Partioasuja voit ostaa käytettynä isommilta partiolaisilta tai esimerkiksi Scandinavian Outdoor Storesta tai Partioaitan Outletista. Inarin Tunturisusilla on oma huivi, jonka voit ostaa johtajaltasi hintaan 10 €/kpl.

Partioasu vaihtelee ikäkauden mukaan. Ohjeet kunkin ikäkauden osalta löydät osoitteesta http://toiminta.partio.fi/partio-ohjelma/puku-ja-merkkiohje.

Partiomerkkien hinnasto
Merkkejä voit ostaa ryhmän johtajalta omana kokoontumisiltanasi. Paras tapa merkkien maksamiseen on maksaa ne lippukunnan tilille OP 564142-27096. Partiomerkkejä voit tilata myös netistä (esim. scandinavianoutdoorstore.com tai ulkoilukauppa.com) ihan itse, jos haluat. Hinnat voivat olla muutaman sentin alempia kuin alla olevat. – Se merkeistä saatava ”voitto”, mikä ei mene postimaksuihin, löytää kyllä tiensä partiolaisten vatsoihin!

lupausmerkit 2,50 €
sudenpentujen jälkimerkit ja seikkailijoiden taitomerkit 2 €
piirimerkki 3 €
vuositähdet 2 €
Suomen Partiolaisten merkki 2,50 €
maatunnus 2 €
tarpojien omat merkit 2 €
lippukunnan omat merkit 2 – 4 €